Fakültemiz 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni

•  17 Haziran 2021 Perşembe

Fakültemiz tarafından düzenlenen 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Mezuniyet törenine Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İbrahim Özbay, Prof. Dr. İsa Gökçe, Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, Dekanımız Prof. Dr. Namık Özkan, Üniversite Hastanesi Başhekimimiz Prof. Dr. Nihat Uluocak, Genel Sekreterimiz Fatih Alhan, öğretim üyeleri, aileler ve öğrenciler katıldı.

Tıp Fakültesi dönem birincisi Dr. Enfal Ayşe Al yapmış olduğu konuşmada, “Hekimlik unvanı almaya hak kazandığımız bu günde yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum. Bizler çocukluk yıllarında kurduğumuz bir hayalin sorumluluğunu yıllarca omuzlarımızda taşırken uykumuzdan, arkadaşlarımızdan, ailemizden kimi zaman da sağlığımızdan fedakârlık ederek bugüne gelebildik. Yıllar önce kendime ve öğretmenlerime verdiğim sözü tutarak bugün karşınızda konuşmaktan dolayı onur duyuyorum. Bizi yetiştiren hocalarıma ve aileme teşekkür ediyorum” dedi.

Dekanımız Prof. Dr. Namık Özkan yaptığı konuşmada, “Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültemiz henüz genç bir fakülte. Bugün kendi kampüsümüzdeki 8. mezunlarımızı veriyoruz. Fakültemiz şimdiye kadar 678 hekim yetiştirdi. Mezunlarımızın her biri ülkemizin değişik yerlerinde hizmet veriyor. Gittiğiniz ve görev yapacağınız her yerde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bir mensubu olduğunuzu ve fakültenizi temsil ettiğinizi asla unutmayınız. Elde ettiğiniz her başarının fakültemiz için bir gurur kaynağı olacağını aklınızda her zaman bulundurun. 6 yıllık zorlu bir eğitimden sonra mezun oldunuz, sizleri tebrik ediyorum” dedi. Özkan ailelere ve programın yapılmasına katkıda bulunanlara teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin Tıp Fakültemiz hakkında bilgiler vererek, fakültenin 133 öğretim üyesi ile hem bölgesine katkı sağladığını hem de eğitim öğretim faaliyetlerini yürüttüğünü belirtti. Son iki yılda öğretim üyesi sayısında önemli bir artışın yaşandığını, her geçen gün Tıp Fakültemizin sağlık hizmetinde daha ileriye gittiğini belirten Rektörümüz hem Tokat’a hem de çevre illere önemli sağlık hizmeti sağladığını söyledi. Sağlık hizmetinde geçmiş yıllarda günlük hasta sayısının 1500 civarında olduğunu belirten Şahin bugün itibariyle günlük yaklaşık 3500 hastaya poliklinik hizmeti verildiğini vurguladı. Rektör Şahin konuşmasında, “Öğrencilerimizi çok daha iyi ortamlarda yetiştirmek istiyoruz. Daha önceleri üniversitelerde intern doktor olarak eğitim verilen öğrencilere herhangi bir ödeme yapılmıyordu. Ama bugün itibariyle kendilerine hem sağlık sigortası yapıyoruz hem de bir miktar maddi destek veriyoruz. Ümit ediyoruz ki öğrendikleri bilgiler ve tecrübeler sayesinde vatanına, milletine, memleketine ve ailesine hayırlı hizmetler icra ederler” dedi. Öğretim üyelerine seslenen Şahin, “Tıp Fakültesi öğretim üyeleri olarak özellikle pandemi sürecinde ciddi anlamda sağlık desteği verdiniz. Sağlık hizmetinin yanı sıra öğrencilere en yüksek eğitimi verdiniz. O nedenle de her birinize çok teşekkür ediyorum” dedi. Ailelere seslenen Rektör Şahin, “Kıymetli aileler bugün sizler için hasat dönemi. 6 yıl önce üniversitemize getirdiğiniz çocuklarınız mezun oluyor. Siz de onlarla birlikte bu süreci yaşadınız. Çocuklarınıza en yüksek moral desteğini vererek onların bu noktaya gelmesini sağladınız. O nedenle hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi. Öğrencilere seslenen Rektörümüz, “Kıymetli öğrencilerimiz, öğretim üyeleri için en kıymetli şey nedir diye sorarsanız, bir akademisyenin en büyük ürünü yetiştirmiş oldukları öğrencileridir derim. Gururluyuz ve sizi tebrik ediyoruz. 6 yıllık eğitim boyunca çok değişik konularda bilgi aldınız. Ama unutmayın 1. sınıfta aldığınız bilgi belki 6. sınıfta değişti. Değişmeye de devam ediyor. Seçmiş olduğunuz meslek gereği bundan sonraki hayatınızda sürekli öğrenmeye, öğretmeye ve hizmet sağlamaya devam edeceksiniz. Bu sebeple gayretlerinizden dolayı size bu uzun yolunuzda başarılar diliyorum. Mezuniyetiniz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmalar sonrası mezun olan öğrencilere diplomaları takdim edildi. Akabinde Doç.Dr. Serhat Karaman’ın koordinesinde hekimlik andı okundu. Keplerin havaya atılmasıyla birlikte tören sona erdi.