Tıp Tarihi Uygulama Gezisi - V

Tıp Tarihi Uygulama Gezisi - V

•  11 Mart 2019 Pazartesi

Tıp Tarihi ve Deontoloji Dersi kapsamında Fakültemiz Dönem 1 öğrencilerimizin katılımıyla her yıl düzenlenmekte olan Tıp Tarihi Uygulama Gezileri’nin beşincisi 06.03.2019 tarihinde gerçekleştirildi.

Fakültemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. İsmail OKAN, Dr. Öğr. Üyesi Rıza ÇITIL ve Dr. Öğr. Üyesi Yalçın ÖNDER tarafından organize edilen program kapsamında Anadolu Selçuklu döneminde yapılmış olan ve “Gökmedrese” adıyla da anılan “Tokat Muineddin Pervane Medresesi ve Daruşşifası” gezilerek Üniversitemiz Tarih Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Murat Serdar ve Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nden Arş. Gör. Nazım BOY tarafından genel tıp tarihi, Gökmedrese'nin tıp tarihi açısından önemi ve mimari yapısı hakkında bilgiler verildi ve öğrenciler tarafından tıp tarihinde iz bırakan hekimler hakkında kısa sunumlar yapıldı.

Tıp Fakültesi öğrencilerinin geçmişten günümüze tıbbın kat ettiği yolu öğrenmeleri ve retrospektif bir bakış açısıyla dünya ve Türk tıp tarihindeki tıbba yön veren hekimler ve günümüz tıbbına katkıları hakkında bilgi sahibi olmalarının hedeflendiği bu tarz tarihi ve kültürel eğitim gezilerinin tıp eğitiminde geçmişimizle bugünü bütünleştirmeye önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir.