Diyabet (Şeker Hastalığı) Etkinlikleri

Diyabet (Şeker Hastalığı) Etkinlikleri

•  7 Mayıs 2019 Salı

Diyabet (Şeker Hastalığı) hastalığına dikkat çekmek, İç Hastalıkları ve Aile Hekimlerinin bu konuda bilgi ve tecrübesini artırmak için Fakültemiz ve Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Derneği (TEMD) tarafından Tokat’ta geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Sağlık Bakanlığı Kronik Hastalıklar Daire Başkanı Prof. Dr. İhan Satman, eski Ege Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Reyhan Ersoy, İstinye Üniversitesi Endokrinoloji uzmanı Prof. Dr. Serpil Salman, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden Doç. Dr. Selda Çelik, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Gör. Gülhan Duman ve Barış Sarıakçalı, Çorum Hitit Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Gör. Derya Köseoğlu, Amasya Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Gör. Çiğdem Tura Bahadır, Yozgat Şehir Hastanesinden Uzman Dr. Mahmut Apaydın ve Özden Özdemir Başer, Dekanımız Prof. Dr. Ertan Bülbüloğlu, Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Süren, Sağlık Müdür Yardımcısı Serhat Koyuncu, Prof. Dr. Ataç Çelik, Doç. Dr. Türker Taşlıyurt, Doç. Dr. Faruk Kutlutürk, Dr. Öğr. Gör. Şahizer Eraydın ve çok sayıda hekim katıldı. Toplantıda diyabet hastalığının artış nedenleri hastalığın tanısı, tedavisi, gebelik diyabeti, hasta eğitimi gibi birçok konu tartışıldı. Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın mikrobiyata konusunda yaptığı sunumda, vücudumuzda birlikte yaşadığımız bazı mikroorganizmaların, hatalı beslenme ve gereksiz ilaç kullanımı gibi sebeplerden değiştiğini ve bunun obezite, diyabet ve kanser gibi birçok hastalığa yol açtığını belirtildi. Toplantı Dekanımız Prof. Dr Ertan Bülbüloğlu ve Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Başhekimi Doç. Dr Mustafa Süren’in katılımcılara teşekkür belgesi ve hediye sunumu ile sona erdi.