E-Sınav Kuralları

E-Sınav Kuralları

•  2 Aralık 2020 Çarşamba

E-Sınav Kuralları:

- Sınava girecek tüm öğrenciler E-Sınav öncesinde Uzaktan Eğitim Sistemindeki ilgili kurulda sınav için belirtilmiş Video Konferans uygulamasına mikrofon ve kamerası çalışan bilgisayar ya da telefon ile sesli ve görüntülü katılım profili ile (dinleyici profili değil) katılım yapacaktır.  Oturuma katılan öğrenci katılımcı ismi olarak adını ve soyadını yazmak zorundadır. Tüm katılımcılar sınav esnasında sesten rahatsız olmamaları için canlı oturuma katıldığı cihazın sesini tamamen kapalı konuma almalıdırlar.

- Bu oturum sınav başlamadan önce kaydedilmeye başlanacak, sınav tamamlandıktan sonra kayıt sonlandırılacaktır.

- Oturum boyunca tüm katılımcıların ses ve görüntüsü sürekli paylaşımda olacaktır. Oturumun kayıt süresi dolduktan sonra (yaklaşık 40-45 dakikada bir defa) oturum sonlanmaktadır. Bu durumda öğrenci en kısa sürede oturuma tekrar aynı profil ile girmekle yükümlüdür.

- Kamera öğrencinin yüzünü net bir şekilde görecek vaziyette ayarlanmış olmalıdır. İsteğe ve imkâna göre kameranın bilgisayar ekranına, öğrencinin bulunduğu ortama döndürülmesi talep edilebilecektir. Tercihen cep telefonu kullanılması bu işlemin kolayca yapılmasını sağlayabilir. Bireysel uyarı ya da genel duyuru mahiyetindeki bildirimler sadece sohbet paneli üzerinden verilecektir.

- E-Sınava farklı bir bilgisayar ya da telefon ile Tıp Fakültesi Ölçme ve Değerlendirme Sistemi üzerinden girilecektir.

- Sınav sayfası sınav başlama saatinde Ölçme ve Değerlendirme Sisteminde aktif olacaktır.

- Sınav her öğrenci için anabilim dalı ve soru sıralamaları farklı olacak şekilde uygulanacaktır.

- Sınav süresi toplam soru sayısı adedi kadar dakikadır.

- Sınavda yanlış verilen cevap doğru cevabı götürmeyecektir.

- Sınavın bitimine kalan süre, cevaplanan soru sayısı, kalan soru sayısı ekranın üst kısmında anlık olarak gösterilecektir.

- Sınavda soru atlama opsiyonu bulunmamaktadır.

- Sınavın her adımı (giriş-çıkış, soru cevaplama saati, cevaplanan sorunun şıkkı vs.) IP adresi ve kullanıcı adı ile birlikte anlık olarak kaydedilecektir. Herhangi bir itiraz durumunda sistemdeki kayıtlar esas alınacaktır.

- Sınav esnasında her hangi bir sebeple oturumu düşen, bağlantısı kopan, elektrik kesintisi gibi sorun yaşayan öğrenciler sorun geçici ise ve mümkünse aynı cihaz üzerinden tekrar sınava katılacak, mümkün değilse farklı bir cihaz (telefon, bilgisayar) ile oturum açıp sınavına kaldığı yerden devam edeceklerdir. Bu sorunu yaşayan öğrencilere ek süre verilmeyecektir. Sorun merkezi kaynaklı ise (İnternet Servis Sağlayıcı, elektrik dağıtım şirketi vs.) belgelendirilmesi kaydı ile telafi sınavı hakkı verilecektir.

- Tıp Fakültesi Dekanlığı sınav kurallarına uymadığı tespit edilen öğrenciler için sınavın geçersiz sayılması dahil yaptırım kararı alma hakkına sahiptir.

Tıp Fakültesi Dekanlığı