Sıra 501+

Manşetler

Sıra 501+

•  11 Mart 2021 Perşembe

Üniversitemiz 2021 Times Higher Education Emerging Economies (Gelişen Ekonomiler) Dünya Üniversite sıralamasında 501+’da yer alarak istikrarlı pozisyonunu korudu. Dünya üniversite sıralamalarında her geçen yıl ağırlığı artan Gelişen Ekonomi üniversitelerinden bu sene sıralamaya giren üniversite sayısı %14 artarak 533’ten 606’ya çıktı. 48 farklı ülkenin dahil olduğu sıralamada Çin üniversiteleri ilk 5 sırayı kimseye kaptırmazken, Pakistan ve Rus üniversitelerinin yükselişi devam etti. Eğitim, araştırma, bilimsel yayın, uluslararası tanınırlık ve üniversite-sanayi işbirliği gibi temel kriterlerin baz alındığı araştırmada TOGÜ ile birlikte Türkiye’den 43 üniversite listeye girme başarısı gösterdi.